1 év ezelőtt
49 érdeklődés
Eladó Csónakok futóversenye, kártyajáték
Játékok
Társasjátékok
Kártyajáték
3.390 Ft
Helység: Budapest
Játékok
Társasjátékok
Kártyajáték
Eladó

A játék előkészítése: – A 21 piros hátú „lépéskártyát” osszátok szét egyenlően három fele, és rakjátok őket „lépésábrával” felfelé három oszlopba a játéktábla mellé, az útmutató kártyán lévő ábra szerint. – A többi kártyából áll össze a játéktábla. Keverjétek össze a 10 szigetkártyát 15 tengerkártyával, és rakjátok őket egymás mellé egy 5×5-ös négyszögbe az asztal közepén, úgy, hogy szigetek lehetőleg ne kerüljenek egymás mellé. – A maradék 8 tengerkártyát a tengert ábrázoló oldalával felfelé rakjátok egymásra a tábla mellé a kép szerint. – Minden játékos választ egy korongbábut és a startszigetre (départ) helyezi.

A játék menete:

  • A legfiatalabb tengerész kezd. Választ egyet a három látható lépéskártya közül, és lép egyet a bábujával a képen látható egyik nyíl irányába.

Tipp: ha kisgyerek játszik, ő a kártyáját a bábuja alá rakhatja, hogy jobban lássa, merre jár. – Ha már lépett, a játékos maga elé teszi a lépéskártyát. – Ha egy játékos szigetre lép, megnyeri azt, és maga elé teszi anélkül, hogy megfordítaná. Az így keletkező üres helyre berak egy tengerkártyát a pakliból, majd ráteszi a bábuját. – A következő játékoson a sor, hogy húzzon. – Ha tengerkártyára ér a játékos, felveszi a kártyát, és megfordítja, majd a következők szerint jár el: o Sárga kártya – nem történik semmi. o Zöld kártya – a játékos újra húzhat-léphet. o Lila kártya – kimarad a következő körből. o Kék kártya – a játékos felvesz találomra öt tengerkártyát a játéktábláról, anélkül, hogy megfordítaná, összekeveri őket, és szintén találomra visszarakja. – A megfordított tengerkártyát a játékos visszarakja a helyére, és ráteszi a bábuját. – A játékot a következő játékos folytatja.

További szabályok:

  • Ha a három lépéskártya csomóból kettő elfogy, összeszedik a 21 lépéskártyát, és újra szétosztják őket három csomóba. – Egy kártyán egyszerre két bábu tartózkodhat.
  • Amikor rákerül a sor, a játékosnak kötelező lépnie.

A játék vége: Amikor egy játékos a 9. szigetre lép, magához veszi a kártyát, és vége a játéknak. Mindenki felfordítja a nála lévő szigetkártyákat, és az nyer, akinek a legtöbb pénzérméje van (a szigetkártyák hátoldalán).

  • Életkor: 5-99 éveseknek
  • Játékosok száma: 2-4
  • Játékidő: 10 perc
  • A készlet tartalma: 54 kártyalap, 4 korongbábu
  • A játék célja: Érj el minél több szigetre a többi játékos előtt!

Jó szórakozást!

Tulajdonságok

Eladó
Budapest
© 2022 Ingyenes apróhirdetés feladás - aprohirdetes.eu